H2

Building area 127m2 / Površina objekta 127m2

House H2, combines, wood and stone, which is used as facade and roof lining, while the construction is made of a combination of wooden construction with reinforced concrete elements.
As a free-standing single-family house, its positioning on the land caused the layout that defined living area, positioned to the front yard, and night zone positioned towards the courtyard on the ground floor and upstairs.
Making this object , the idea was to open the building to the outside, which was made on the ground-level using patio doors, and with a large terrace on the first floor, which  creates the possibility of bringing outside inside.
On the ground floor there are, living room, kitchen and dining room, which are connecting the front yard with the courtyard, and bathroom with basic sanitary facilities which serves to a bedroom situated on the ground floor.
The first floor housed a bathroom, two bedrooms and a living room that leads to a large balcony, covered with roof.

***

Objekat H2, spaja, drvo i kamen koji se koriste kao fasadna i krovna obloga, dok je konstrukcija napravljena u kombinaciji drvene konstrukcije sa armirano betonskim elementima.
Kao jednoporodična slobodnostojeća kuća, njeno pozicioniranje na parceli uslovilo je raspored prostorija koje su definisale dnevnu zonu, pozicioniranjem ka prednjem dvorištu, kao i noćnu zonu pozicioniranu ka zadnjem delu dvorišta u prizemlju, kao i na spratu.
Na objektu se težilo ka otvaranju objekta ka spoljašnjosti, što je ostvareno prizemnim balkonskim vratima, kao i velikom terasom na spratu, kojom se iz dnevnog boravka na spratu izlazi van čime se stvara mogućnost uvođenja spoljašnjosti unutra.
U prizemlju se nalaze, dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, koje su prohodne i spajaju prednje i zadnje dvorište kao i kupatilo sa osnovnim sanitarijama za kupanje koje opslužuje spavaću sobu smeštenu u prizemlju.
Na spratu su smešteni kupatilo , dve spavaće sobe kao i dnevni boravak koji izlazi na veliku ugaonu terasu , natkrivenu krovom.

THOUSE - ext

Ground floor / Prizemlje
THOUSE- ground floor

Fisrt floor / Prvi sprat
THOUSE- 1st floor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s